Egyedi gyártású termékek

Üzemi jelzések, biztonságtechnikai táblák

A sorozatban gyártott tábláinkon kívül vállaljuk speciális munkavédelmi és biztonságtechnikai jelzések, összetett táblák, üzemi utasítások stb. igény szerinti gyártását. Elkészítjük a termelési folyamatok szervezéséhez és jelöléséhez szükséges feliratokat és táblákat, az üzemi körülményekhez és követelményekhez megfelelõ kivitelben. Szakmai tapasztalatunkkal és anyagismeretünkkel segítünk elképzeléseinek megvalósításában.

Amennyiben tábla/felirat gyártására kér ajánlatot, úgy az info@tabla.hu e-mail címre küldje el az alábbi adatokat.

Alapanyag

Ajánlatot a felhasználás körülményeinek ismeretében is tudunk adni, ilyenkor ajánlatunk több alkalmas lehetõséget tartalmaz. (anyagok)

Méret

A 2/1998. (I. 16.) MüM  rendelet a jelzés felismerési távolsághoz viszonyítja a piktogram nagyságát. Amennyiben nem tudja a tábla méretét meghatározni, úgy a felismerési távolság megadásával ajánlatunkban a megfelelõ méretû táblát szerepeltetjük.

Piktogram

Ez lehet szabványos, vagy egyedileg tervezett piktogram. Utóbbi esetében kérjük vázolja le elképzelését. (Figyelmeztetõ jelek esetében létezik „Általános veszély” jelentésû piktogram, Rendelkezõ jelek esetében „Általános utasítás” jelentésû piktogram, tûzvédelmi tájékoztató jelek esetében pedig „Tûzoltás eszközei és berendezései” jelentésû piktogram.) Szabványos piktogramok felhasználásakor hivatkozzon a webáruházunk megfelelõ termékére.

Szöveg
Kérjük adja meg a tábla szövegét. jelölje meg a kívánt kiemeléseket, és egyéb kéréseit.

Keret
Amennyiben szükséges, úgy adja meg a kívánt keret vastagságát, színét.

Sarkítás
Indokolt esetben kérje a tábla sarkítását, mely esztétikus és biztonságos.

Furat
Kérése esetén a táblát furatokkal látjuk el. Adja meg a furat átmérõjét, valamint a furat középpontjának a tábla szélétõl mért távolságát.

Szín
Biztonsági jelek esetében:
Tiltó jel: olyan biztonsági jel, amely veszélyes magatartást tilt (szín: vörös)
Figyelmeztetõ jel: olyan biztonsági jel, amely valamely veszélyforrásra hívja fel a figyelmet (szín: sárga)
Rendelkezõ jel: olyan biztonsági jel, amely meghatározott magatartást ír elõ (szín: kék)
Elsõsegély- vagy menekülési jel: olyan biztonsági jel, amely a vészkijárat helyét, az elsõsegélynyújtó helyre vezetõ utat vagy valamilyen mentési eszköz elhelyezését jelzi (szín: zöld)
Tûzvédelmi tájékoztató jel: olyan biztonsági jel, amely tûzvédelmi berendezés, eszköz vagy tûzoltó készülék elhelyezését jelzi (szín: vörös)

Vörös biztonsági szín jelentése:
tiltás, veszély, tûzvédelmi berendezés/eszköz/anyag (pl. veszélyes magatartás, Állj, üzemszünet, vészkikapcsoló, menekülés (mentés) hely)
Sárga biztonsági szín jelentése: figyelmeztetés (pl. figyelem, vigyázat)
Kék biztonsági szín jelentése: rendelkezés (pl. meghatározott magatartás vagy tevékenység, egyéni védõfelszerelés kötelezõ)
Zöld biztonsági szín jelentése: vészkijárat, menekülési útvonal, elsõsegély, veszélymentesség (pl. ajtók, kijáratok, utak, eszközök, helyek, visszatérés a normális állapothoz)

Jogszabályi elõírás nélküli esetekben fantáziáját használva, szabadon válogasson a színek között.

Mennyiség
Amennyiben nem ismeri a várhatóan szükséges mennyiséget, az Ön által kért mennyiségi sávokra vonatkozóan készítünk ajánlatot.

Rögzítés
Amennyiben ismert a rögzítés helye, kérésére javaslatot teszünk a legcélszerûbb módszerre.

Igénybevétel
Különleges igénybevétel esetén javaslatot teszünk a tábla anyagára, az elvárásnak megfelelõ technikára és a rögzítésre vonatkozóan (savas-lúgos környezet, poros munkahely, tiszta tér technika, vizes/párás helyek, alacsony és magas hõmérsékletû helyiségek).

Szállítás
Ön által Táblaboltjainkból, vagy szállítás csomagküldõ szolgálattal.
Minden jog fenntartva! 2005-2018 Tabla.hu