Póló- és munkaruhadekoráció

Transzfernyomás szitanyomás technológiával

Vannak olyan esetek, amikor semmilyen más technológia nem adja azt az eredményt, mint a transzfernyomás. Normál, durva és nehezen emblémázható felületekre ajánlott ragyogó nyomatot adó technológia. pl.: egérpad, póló, baseball sapka, munkaruha, dzseki, esőkabát, kendő, nyakkendő, stb. Ebben a technológiában a nyomtatást szitatechnikával végezzük, indirekt módon. Ez azt jelenti, hogy a nyomtatandó anyagra nem közvetlenül nyomtatunk. Egy fázis közbeiktatásával két lépcsőssé tesszük a folyamatot. Direktnyomtatásnak azt nevezzük, ha a termékre közvetlenül szitázunk. Bizonyos esetekben ez a módszer általában a termék jellemzői miatt nehezen vezet el a kívánt eredményhez, vagy egyáltalán nem lehetséges. Ilyen esetekben transzfer indirekt technikát alkalmazunk. Lényegében matricát hozunk létre úgy, hogy a grafikát speciális papírra szitázzuk. Az így előállított matricát rávasaljuk a termékre.

Transzfernyomás digitális technológiával

Előállítható a transzfermatrica digitálisan, oldószeres, inkjet és szublimációs festékkel. Az első két a megoldást egyedi vagy alacsony példányszámú nyomatok esetében kell alkalmazzuk elsősorban. A szublimációs transzfernyomás alkalmazása elterjedt a zászlókészítők és a sportruha készítők és gyártok körében. Digitális transzfernyomással a legaprólékosabb grafikák ragyogó színekben magas felbontásban jeleníthetők meg.

Hidegen és forrón lehúzható transzfer

Két alapvető transzfernyomást alkalmazhatunk. A hidegen és a forrón lehúzhatót, az úgynevezett Hot Split eljárást. A hidegen lehúzható azt jelenti, hogy meg kell várni, amíg a nyomat majdnem teljes kihűl, ezután húzható le a papír. A Hot Split pedig azt jelenti, hogy a textilre felvasalt matrica a hőprés felnyitása után azonnal lehúzható. Ezzel a technikával azt érjük el, hogy vékonyabb festékréteg kerül az anyagra, és a nyomat tapintása finom lesz. A textilszálak lelapulnak, mosás után sem szöszösödik a nyomat.

A hidegen lehúzható transzfer jellemzői:

  • Élénk színek.
  • Rugalmas alkalmazhatóság.
  • Kicsit merev felület.


Hot Split transzfer jellemzői:

  • Direktnyomásszerű, kellemes viselet.
  • Vékony matt réteg.
  • Korlátozott felhasználás.
  • Kevésbé élénk színek.


Minden jog fenntartva! 2005-2018 Tabla.hu