Híreinkkel kapcsolatban szívesen vesszük visszajelzését!


Milyen kötelezően elhelyezendő táblák kihelyezésére lehet szükség a Társasházak bejáratainál?
Hírek - 2016. 05. 09.
A képen látható összes tábla elhelyezését valamilyen törvény, rendelet, jogszabály kötelezően írja elő. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden társasház minden lépcsőházára ezeket a feliratokat ki is kell tenni. Pl. a napelemes táblát értelemszerűen csak telepített napelemek esetén kell kirakni, és így tovább.Az alábbiakban részletezzük, hogy melyik tábla milyen célt szolgál:

Házszámtábla: többek között vészhelyzetben segít a helyszín pontos megtalálásában. Mentők, tűzoltók, rendőrség számára kiemelkedően fontos lehet.

Utcanévvel ellátott házszámtábláinkat itt találja: link

Lépcsőn elérhető szintek: kiemelten fontos a kiérkező beavatkozó állomány (Tűzoltóság) részére a lépcsőn elérhető szintek megadása.

Bővebben és termékeink: link

Vészkijárat: Szintén a kiérkező hatóság tájékoztatása céljából szükséges kívülről is jelezni, hogy az adott ajtó vészkijáratként funkcionál, ott menekülő (sérült) emberek felbukkanása várható. Termékeink: link

Közművek főelzáró szerelvényeinek helye: A kiérkező hatóság gyors és hatékony tájékoztatása a közműelzárók helyéről, pl.:
Gázfőelzáró
Tűzeseti főkapcsoló
stb. helyét jelző térképes és/vagy szöveges iránymutató tábla, mely jellemzően egyedileg készül minden épülethez. Elérhetőségeinken kérhet ajánlatot elképzeléséhez.

Társasház közös képviselet: Több önkormányzat megköveteli, hogy ez az információ mindenki számára jól láthatóan, egyértelműen jelölésre kerüljön. link

Biztonsági kamerával ellátott terület: Személyiségi jogok miatt ahol van kamerarendszer telepítve, ott kötelező feltüntetni, de ahol nincs kamera rendszer, 1-1 ilyen tábla elhelyezése önmagában is elrettentő lehet. link

Napelem: Tűzoltóság számára szintén fontos információ. Bővebb információkért kattintson ide

Tilos a dohányzás: Kattintson ide a részletekért:

Elérhetőségeinket, értékesítési pontjainkat itt találjaMinden jog fenntartva! 2005-2018 Tabla.hu